Ha nem szeretnél lemaradni a jó receptekről, iratkozz fel. Havonta küldünk egy levelet neked a legjobb receptekkel.
Zabpelyhes-rizslisztes zsemle
Zabpelyhes-rizslisztes zsemle
Hozzávalók:
- 1 csomag instant élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 150 ml víz
- 50 g rizsliszt
- 50 g aprószemű zabpehely
- 150 g teljes kiőrlésű rizsliszt
- 1csapott teáskanál só
- 200 ml langyos víz
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés: Az útifűmaghéjat beáztatjuk a langyos 150 ml vízbe. A liszteket, a zabpelyhet és a sót egy nagy műanyagtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a megkocsonyásodott útifűmaghéjat, az élesztőt, 2 ek olajat, és a maradék vizet, és egy fakanállal jól összekeverjük. Nem kell dagasztani, csak keverni. Letakarjuk, és langyos helyen 1 óra hosszat kelesztjük.
Miután megkelt, olajos kézzel teniszlabdányi golyókat formálunk, sütőpapíros tepsire helyezzük őket.
200-220 C fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.