Zabpelyhes-rizslisztes zsemle

Zabpelyhes-rizslisztes zsemle


Hozzávalók:

  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • 150 ml víz
  • 50 g rizsliszt
  • 50 g aprószemű zabpehely
  • 150 g teljes kiőrlésű rizsliszt
  • 1csapott teáskanál só
  • 200 ml langyos víz
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés: Az útifűmaghéjat beáztatjuk a langyos 150 ml vízbe. A liszteket, a zabpelyhet és a sót egy nagy műanyagtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a megkocsonyásodott útifűmaghéjat, az élesztőt, 2 ek olajat, és a maradék vizet, és egy fakanállal jól összekeverjük. Nem kell dagasztani, csak keverni. Letakarjuk, és langyos helyen 1 óra hosszat kelesztjük.

Miután megkelt, olajos kézzel teniszlabdányi golyókat formálunk, sütőpapíros tepsire helyezzük őket. 

200-220 C fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.