Ha nem szeretnél lemaradni a jó receptekről, iratkozz fel. Havonta küldünk egy levelet neked a legjobb receptekkel.
Szénhidrát csökkentett sajtos croissant
Szénhidrát csökkentett sajtos croissant
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt(2/3 teljes kiőrlésű liszt, 1/3 finom liszt)
- 3 dl víz,
- 1 evőkanál olaj,
- 2 mokkáskanál só,
- 2 mokkáskanál cukor,
- 1 csomag instant élesztő,
- tojás a lekenéshez
- sajt a szóráshoz
Elkészítés:
Kenyérsütőben dagasztattam és kelesztettem. A tésztát 4 részre osztottam, kör alakúra nyújtottam, háromszögeket vágtam, megkentem paradicsom pürével és feltekertem. Tetejét tojássárgával lekentem, sajttal megszórtam. Előmelegített sütőben készre sütöttem.