Hamis tiramisu

Mikrós, cukormentes, rostdús hamis tiramisu.


Hozzávalók a piskótához:

  • 3 tojás
  • 1 evőkanál víz
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  •  1 evőkanál rostkeverék (Szafi)
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés: A hozzávalókat egy tálban elkeverjük kézi habverővel. Mikrózható tálba tesszük és 6 percen a mikróban megsütjük. Semmi macera. Még habot sem kell verni. Kihűtjük és ízlés szerint feldaraboljuk. Amíg hűl elkészítjük a pudingot.

Hozzávalók a pudinghoz:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 0,5 dl tej
  • 4 evőkanálnak megfelelő cukorhelyettesítő (Én 1 evőkanál negyedannyit tettem bele)
  • 1 csokoládés pudingpor
  • 0,5 dl tej
  • 1 evőkanál negyedannyi édesítő

Elkészítés: A vaníliás pudigport a tejjel és édesítővel egy shakerben csomómentesre összedolgozom. Mikrózható műanyag tálkában 750 watton 5 perc alatt elkészítem, Félidőben kavarjuk át a pudingot. A csokoládés pudingot is elkészítjük egy másik tálkában.

A piskóta darabokat egy hőálló tálban rétegeztem. Felváltva öntöttem le a meleg pudingokkal. A rétegezés után hűtőben hagytam dermedni.