Ha nem szeretnél lemaradni a jó receptekről, iratkozz fel. Havonta küldünk egy levelet neked a legjobb receptekkel.
Fasírt bulgurral, sárgarépával
Zabpelyhes fasírt bulgurral és sárgarépa szeletekkel. A fasírt tepsiben sütve kevés olajjal lekenve.
Hozzávalók a fasírthoz:
- 50 dkg darált sertés comb
- 2 evőkanál apró szemű zabpehely
- só
- bors
- fokhagymapor
- 2 tojás
- olaj a kenéshez
Elkészítés: A húst fűszerezzük, összedolgozzuk a hozzávalókkal. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kevés olajjal átkenjük. A fasírt masszából nedves kézzel golyókat formázunk. Tepsire sorakoztatjuk. Picit lelapítottam és olajjal lekentem. Előmelegített sütőben sütöttem.
Hozzávalók a bulgurhoz:
- 1 kis csésze bulgur
- 2 kis csésze víz
- só
- bors
- delikát
- sárgarépa
Elkészítés: A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben a fűszerekkel megfőzzük. Úgy, mint a rizset.
A sárgarépát kevés kókuszolajon átpirítjuk és vízzel felöntjük, fűszerezzük (só, bors, delikát).