Ha nem szeretnél lemaradni a jó receptekről, iratkozz fel. Havonta küldünk egy levelet neked a legjobb receptekkel.
Epres szelet
Szénhidrát csökkentett epres szelet
Hozzávalók a tésztához:
- 12dkg Dia-Wellness süteményliszt koncentrátum (6 kicsit púpos evőkanál)
- 12dkg finom búzaliszt (4 púpos evőkanál)
- 4db tojás
- 15dkg vaj
- 1 tejföl
- 1 cs sütőpor
- vanília aroma ízlés szerint
- 1db citrom leve és héja
- 2 evőkanál DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
- gyümölcs (barack, meggy, eper) én eperrel készítettem
Hozzávalók a krémhez:
- 2 doboz joghurt-natúr
- 2tk zselatin
- 20dkg gyümölcs
- 2 dl cukormentes tejszínhab (Milfina)
- édesítő ízlés szerint, ha szükséges
Elkészítés: A tojást, cukorpótlót, vajat, tejfölt habosra kevertem, majd hozzáadtam a sütőporos liszteket, végül a vanília aromát. Sütőpapíros tepsibe simítottam, majd gyümölcsöt raktam rá.180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.
Miután kihűlt a krémet rásimítottam, néhány óra hűtést igényelt.
A krémhez a darabolt gyümölcsöt összeturmixoltam, belekevertem a joghurtba, kevés vízben elkevert zselatin öntöttem hozzá. A felvert tejszínhabot óvatosan hozzáforgattam.