Diétás felhő szelet

Diétás felhő szelet


Hozzávalók a piskótához: 

  • 6 tojás
  •  3 púpozott evőkanál eredeti holland kakaópor
  • 5 evőkanál cukornak megfelelő mennyiségű édesítő (eritrit, xillit, 4:1 erősségű cukorhelyettesítő)
  •  1 sütőpor
  • 1 evőkanál étolaj

Hozzávalók a krémhez: 

  • 1 l tej
  • 3 csomag vanilia pudingpor
  • 25 dkg édesítő
  • 25 dkg Ráma
  • 0.5 l habtejszín (lehűtött)

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk az édesítőt, alaposan elkeverjük, majd a sütőport és kakaóport , olajat is belekeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük és a kakaós masszához adjuk kanalanként. Óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. A krémhez a tejet elkeverjük a pudingporral és az édesítővel. Megfőzzük. Kihűtjük. A kihűlt krémhez hozzákeverünk egy rámát, habverővel jól felhabosítjuk. A kihűt piskótára tesszük a vaniliás pudingból készült krémet. A tetejére a hullalát kemény habbá verjük, rásimítjuk. Tetejét eritrittel elkevert kakaóporral szórtam meg. Ez elhagyható.