Csokitorta

Csokitorta cukormentesen, szénhidrát csökkentve, mikróban készítve.


Hozzávalók a piskótához:

  • 3 tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál  négyszeres erősségű édesítő
  • 50 ml Norbis folyékony édesítő
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál Dia wellness édes süteményliszt koncentrátum
  • 1 evőkanál Szafi rostkeverék
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • fél sütőpor

Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük. Mikrózható formába öntjük. / percre tesszük 750 watton sütjük. Kettévágjuk és megtöltjük krémmel.

Krém: 

  • 1 csokipuding
  • 3,5 dl tej
  • 1 evőkanál négyszeres erősségű édesítő
  • 2 ml Norbis folyékony édesítő
  • fél ráma

Elkészítés: A pudingport a tejjel és édesítőkkel elkeverjük. Mikrózható edénybe 5 percig főzzük, félidőben megkavarjuk.Ha lejárt az idő,mikróból kivesszük és hagyjuk hűlni.

A kihűlt krémhez kavarunk egy fél rámát. Habverővel krémessé dolgozzuk. Ezzel a krémmel töltjük a tortát, tetejét és oldalát is bevonjuk. Tetejére díszítéshez hagyjunk krémet, amit torta díszítővel viszünk rá.

Máz: 5 dkg cukormentes csokit ( Wawel)  2 kanál olajjal felolvasztunk a mikróban, a csokival bevonjuk a tortát.