Ha nem szeretnél lemaradni a jó receptekről, iratkozz fel. Havonta küldünk egy levelet neked a legjobb receptekkel.
Citromos, áfonyás, magvas keksz
Dia wellness sütőliszt, zéró 6, citromos, áfonyás, cukormentes magvas keksz
Hozzávalók:
- 12,5 dkg Ráma
- 20 dkg cukornak megfelelő mennyiségű édesítő (50 g negyedannyi)
- 1 db tojás
- 1 citrom leve
- reszelt citromhéj
- 20 dkg DW sütőliszt
- 10 dkg DW zéró 6 lisztkeverék
- 1 csipet sütőpor
- 2 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- áfonya, magvak ízlés szerint (chia mag és lenmagpehely,stb.)
Elkészítés:
A puha vajat és a cukorhelyettesítőt habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle.
A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, áfonyát, magvakat, majd fokozatosan a masszához keverjük, és puha, formázható tésztát gyúrunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, a golyókat sütőpapírra tesszük, finoman megnyomjuk a tetejét, hogy kicsit laposabb legyen, tetejét villával lenyomkodjuk. A sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt elkészül.