Citromos, áfonyás, magvas keksz

Dia wellness sütőliszt, zéró 6, citromos, áfonyás, cukormentes magvas keksz


Hozzávalók:

  • 12,5 dkg Ráma
  • 20 dkg cukornak megfelelő mennyiségű édesítő (50 g negyedannyi)
  • 1 db tojás
  • 1 citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 20 dkg DW sütőliszt
  • 10 dkg DW zéró 6 lisztkeverék
  • 1 csipet sütőpor
  • 2 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • áfonya, magvak ízlés szerint (chia mag és lenmagpehely,stb.)

Elkészítés:

A puha vajat és a cukorhelyettesítőt habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle.
A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, áfonyát, magvakat, majd fokozatosan a masszához keverjük, és puha, formázható tésztát gyúrunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, a golyókat sütőpapírra tesszük, finoman megnyomjuk a tetejét, hogy kicsit laposabb legyen, tetejét villával lenyomkodjuk. A sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt elkészül.