Mikrós zsemle

Mikrós zsemle útifű maghéjjal.


Hozzávalók (1 db-hoz): 

  • 1 evőkanál zabpehelyliszt
  • 1 evőkanál útifűmaghéj 
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 2,5 evőkanál víz
  • 1 csipet só
  • pár csepp kókuszolaj a forma kikenéséhez
  • üveg kompótos tálka a sütéshez

Két külön tálkában összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntjük és csomómentesen elkeverjük. 

A sütéshez előkészített formát vékonyan kikenjük a kókuszolajjal, majd beleöntjük a masszánkat. 2,5 perc alatt a mikróban 750 watton készre sütjük. 

Ha lejárt a mikró, a zsemlénket kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni. Az alja kicsit nedves lesz, amikor kivesszük a formából, de miután kihűlt, már tökéletes.