Kakaós csiga

Élesztővel készült, rostdús, diétás kakaós csiga.


Hozzávalók a tésztához: 

  • 50 dkg lisztkeverék (40 dkg finomliszt, 10 dkg dia wellness sütemény koncentrátum)
  • 3 dl tej
  • 7 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 mokkáskanál só
  • 4 evőkanál cukornak megfelelő édesítő (1:4 cukor helyettesítőt használtam)
  • 1 csomag instant élesztő

Hozzávalók a töltelékhez:

  • cukrozatlan kakaópor
  • cukorhelyettesítő ízlés szerint (1:4 használtam, de tettem hozzá kevés folyékony steviás édesítőt)
  • víz

Elkészítés: A tészta hozzávalóit a kenyérsütő üstjébe raktam, dagasztó programon kelesztettem. Közben összekevertem a kakaóport az édesítővel, vízzel. Amikor megkelt a tészta, kinyújtottam, lekentem a kakaós krémmel, feltekertem és felszeleteltem, Sütőpapíros tepsire helyeztem, tetejét lekentem tojássárgájával. 12 db csigám lett. Előmelegített sütőben készre sütöttem.