Fasírt bulgurral, sárgarépával

Zabpelyhes fasírt bulgurral és sárgarépa szeletekkel. A fasírt tepsiben sütve kevés olajjal lekenve.


Hozzávalók a fasírthoz:

  • 50 dkg darált sertés comb
  • 2 evőkanál apró szemű zabpehely
  • bors 
  • fokhagymapor
  • 2 tojás
  • olaj a kenéshez

Elkészítés: A húst fűszerezzük, összedolgozzuk a hozzávalókkal. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kevés olajjal átkenjük. A fasírt masszából nedves kézzel golyókat formázunk. Tepsire sorakoztatjuk. Picit lelapítottam és olajjal lekentem. Előmelegített sütőben sütöttem.

Hozzávalók a bulgurhoz:

  • 1 kis csésze bulgur
  • 2 kis csésze víz
  • bors
  • delikát
  • sárgarépa

Elkészítés: A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben a fűszerekkel megfőzzük. Úgy, mint a rizset.

A sárgarépát kevés kókuszolajon átpirítjuk és vízzel felöntjük, fűszerezzük (só, bors, delikát).