Epres szelet

Szénhidrát csökkentett epres szelet


Hozzávalók a tésztához:

  • 12dkg Dia-Wellness süteményliszt koncentrátum (6 kicsit púpos evőkanál)
  • 12dkg finom búzaliszt (4 púpos evőkanál)
  • 4db tojás
  • 15dkg vaj
  • 1 tejföl
  • 1 cs sütőpor
  • vanília aroma ízlés szerint
  • 1db citrom leve és héja
  • 2 evőkanál DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
  • gyümölcs (barack, meggy, eper) én eperrel készítettem


Hozzávalók a krémhez:

  • 2 doboz joghurt-natúr
  • 2tk zselatin
  • 20dkg gyümölcs
  • 2 dl cukormentes tejszínhab (Milfina)
  • édesítő ízlés szerint, ha szükséges

Elkészítés: A tojást, cukorpótlót, vajat, tejfölt habosra kevertem, majd hozzáadtam a sütőporos liszteket, végül a vanília aromát. Sütőpapíros tepsibe simítottam, majd gyümölcsöt raktam rá.180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.

Miután kihűlt a krémet rásimítottam, néhány óra hűtést igényelt.

A krémhez a darabolt gyümölcsöt összeturmixoltam, belekevertem a joghurtba, kevés vízben elkevert zselatin öntöttem hozzá. A felvert tejszínhabot óvatosan hozzáforgattam.